Evenimente anuale în Murfatlar

   Periodic, evenimente animă centrul orașului, dar şi satul Siminoc, comunitatea locală multiculturală şi în special tinerii constituind veriga ce continuă păstrarea identității locale alături de moștenirea culturala și naturală.

LUNA

ACTIVITATEA

DESPRE EVENIMENT

Martie

Şezătoare populară „Tradiții şi obiceiuri de Mucenici”

Satul Siminoc este gazda şezătoarei de Mucenici, unde copii, tineri şi adulți sunt aşteptați pentru a reînvia vechile tradiții locale: portul popular, prepararea mucenicilor, cântecele şi jocurile din bătrâni

Iunie

Festivalul Bujorului

Dansuri şi cântece de pe meleaguri dobrogene, gastronomie și locale tradiții în perioada de înflorire a bujorului.

Iunie

„Sânziene dobrogene”

24 iunie este sărbătoarea Soarelui, a sânzienelor şi a iei, iar participanții sunt invitați la ateliere de desenat şi cusut motive tradiționale dobrogene pe bucăți de ie, la drumeții in Rezervația Fântânița şi la activități de voie bună.

Iulie

Küreş

Sărbătoarea obiceiurilor şi gastronomiei tătărăşti din Rezervația Pădurea Fântânița Murfatlar, culminând cu luptele tradiționale ale tatărilor, küreş.

Octombrie

Festivalul vinului

Eveniment dedicat vinului, desfăşurat în parcul central al oraşului Murfatlar.

Octombrie

Sărbătoarea recoltei şi vinului din Murfatlar

Târg dedicat recoltei şi vinului, în care cei mai buni bucătari se întrec în măiestrie, iar gospodinele îşi umplu cămările cu roadele toamnei,totul în acordurile interpreților de muzică populară.