MURFATLARUL TURISTIC

Turismul și cultura pe traseul transfrontalier Murfatlar - General Toshevo

Evenimente anuale în Murfatlar

   Periodic, evenimente animă centrul orașului, dar şi satul Siminoc, comunitatea locală multiculturală şi în special tinerii constituind veriga ce continuă păstrarea identității locale alături de moștenirea culturala și naturală.

LUNA

ACTIVITATEA

DESPRE EVENIMENT

Martie

Şezătoare populară „Tradiții şi obiceiuri de Mucenici”

Satul Siminoc este gazda şezătoarei de Mucenici, unde copii, tineri şi adulți sunt aşteptați pentru a reînvia vechile tradiții locale: portul popular, prepararea mucenicilor, cântecele şi jocurile din bătrâni

Iunie

Festivalul Bujorului

Dansuri şi cântece de pe meleaguri dobrogene, gastronomie și locale tradiții în perioada de înflorire a bujorului.

Iunie

„Sânziene dobrogene”

24 iunie este sărbătoarea Soarelui, a sânzienelor şi a iei, iar participanții sunt invitați la ateliere de desenat şi cusut motive tradiționale dobrogene pe bucăți de ie, la drumeții in Rezervația Fântânița şi la activități de voie bună.

Iulie

Küreş

Sărbătoarea obiceiurilor şi gastronomiei tătărăşti din Rezervația Pădurea Fântânița Murfatlar, culminând cu luptele tradiționale ale tatărilor, küreş.

Octombrie

Festivalul vinului

Eveniment dedicat vinului, desfăşurat în parcul central al oraşului Murfatlar.

Octombrie

Sărbătoarea recoltei şi vinului din Murfatlar

Târg dedicat recoltei şi vinului, în care cei mai buni bucătari se întrec în măiestrie, iar gospodinele îşi umplu cămările cu roadele toamnei,totul în acordurile interpreților de muzică populară.

Festivalul Bujorului

Festivalul Bujorului - dansuri si cantece din regiunea dobrogei, gastronomie si traditii locale in perioada de inflorire a bujorului.

Florile Dobrogeanului

Florile Dobrogeanului - 24 iunie este sarbatoare soarelui si a bluzelor brodate 

Kureș

Kureș - Sarbatorirea obiceiurilor si gastronomiei tatare in rezervatia forestiera Murfatlar Fantanita care se incheie cu lupte traditionale tatare.

Vizitatori la casa de cultura si Monumentul Eroilor 

Festivalul Recoltei si vinului

Tabără tematică la Murfatlar și Mamaia, 5 – 9 septembrie 2019

   O tabără de cinci zile a fost organizată de Primăria Murfatlar pentru 40 de tineri cu vârste între 14 și 18 ani, 20 tineri din Murfatlar și 20 tineri din General Toshevo, având tema ”Artă populară și moștenire culturală intangibilă – tradiții și obiceiuri”. Cea mai mare parte parte a taberei s-a desfășurat la Mamaia, iar programul a cuprins vizitarea obiectivelor culturale din Murfatlar și a celor mai importante atracții turistice din Constanța, ateliere de artă populară, meșteșuguri și pictură, plajă și plimbări.  O expoziție de obiecte de artă populară și artizanat a fost prezentă pe tot parcursul taberei, la sediul de desfășurare din Mamaia.

Tabără tematică la General Toshevo și Balcic, 1 – 6 iulie 2019

   Un program cultural dens a fost oferit celor 40 de tineri cu vârste între 14 și 18 ani în tabăra cu tema ”Trecut și moșternire comună” organizată în două localități din Bulgaria, General Toshevo și Balcic. Programul a inclus seminarii și prezentări tematice, vizitarea Palatului și Grădinii Botanice Balcic, ateliere de artă manuală și pictură, precum și evenimentul ”Ziua diversității multiculturale” marcat de cântece și dansuri populare și expoziții.

 

Masa rotundă la Murfatlar, 31 mai 2019

   Cu tema ”Valori comune”, masa rotundă de la Murfatlar a reunit 30 de tineri români și bulgari care au audiat și dezbătut două prezentări – ”10 punți între România și Bulgaria, influența lor în regiunea transfrontalieră Murfatlar – General Toshevo și asupra valorii ei turistice” și programul european de cooperare dedicat societății civile ”Europa Creativă”.

Masa rotundă la General Toshevo, 3  mai 2019

   Cincisprezece tineri din Murfatlar s-au alăturat celor 15 tineri din General Toshevo pentru a participa la masa rotundă organizată în vederea prezentării proiectului și dezbaterii tendințelor actuale în dezvoltarea turismului și în promovarea patrimoniului cultural și natural.

Web Traffic \ уеб трафик \ Vizualizari

0.png3.png4.png3.png0.png4.png
  • IP: 44.192.38.49
  • Browser: Unknown
  • Versiunea browserului:
  • Sistem de operare: Unknown

Duminică, 05 Februarie 2023 08:40

Contact

PRIMĂRIA MURFATLAR
Adresa: Str. Calea Dobrogei 1, Murfatlar
Jud. Constanta, Cod postal 905100
Telefon: +40 241 234 350
Fax: +40 241 234 516
Website: www.primaria-murfatlar.ro
Email: consiliu-local@primaria-murfatlar.ro

General Toshevo Municipalitate
Str. Vasil Aprilov 5
Oras General Toshevo, Jud. Dobrich
Cod poştal: 9500
Tel.: +359 5731 2020
Fax: +359 5731 2505
Website: http://toshevo.org/g/
Email: mail@toshevo.org

© 2020 Primaria Orasului Murfatlar. Toate drepturile rezervate. Reproducerea parțială sau integrală a conținutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al UAT Murfatlar.

Site realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea potențialului turistic, protejarea și promovarea moștenirii comune”,
cod ROBG-453, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria
www.interregrobg.eu
Conținutul acestui site nu reprezintă in mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.
Iniţiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informaţiile prezentate în site.